Har du tænkt over, hvilke svar din hjerne kommer med, når du stiller den spørgsmålet HVORFOR? Har du tænkt over hvad det gør ved dine følelser og din almene tilstand.

Ofte hører jeg spørgsmålet, hvorfor er jeg altid så uheldig, eller hvad er grunden til at det altid går ud over mig. Hvorfor er det altid mig, der laver en fejl. Eller, hvorfor kan jeg ikke tabe mig, hvorfor er jeg så tyk.

Vores hjerne er ligesom en computer, når du taster et spørgsmål ind på computeren, vil den automatisk og omgående begynde at lede efter et svar i dine databaser. Den leder højt og lavt, i alle samtlige arkiver og lagre.

Så hvis vi har spørgsmålet – Hvorfor er jeg altid så uheldig, vil din hjerne nu begynde at lede efter alle de oplevelser og episoder, hvor du har været uheldig. Hermed får du en bekræftelse på, at du jo altid er uheldig.

Det kan også være, du stiller den spørgsmålet, Hvorfor er det altid mig det går ud over – jamen så går din hjerne straks igang med at undersøge databaserne for oplevelser og situationer, hvor du blev udsat, udstillet, eller blev uretmæssigt dårligt behandlet. Igen en bekræftelse på, at det altid er dig det går ud over.

Hvad du end stiller din hjerne af spørgsmål vil den give dig et svar på, det kan du være helt sikker på. Den vil nemlig gøre alt hvad den kan, for at besvare dine spørgsmål tilfredsstillende og give dig ret.

Så her gælder det om at vi vender tingene og oplevelserne til det positive. F.eks. (hvorfor er jeg altid så uheldig) – Stil istedet spørgsmålet, “hvad mon jeg skal lære af denne situation”“hvordan kan jeg blive bedre”“hvad kan jeg gøre anderledes”.

Har du spørgsmålet hvorfor kan jeg ikke tabe mig?

Så prøv at stille dig selv et anderledes spørgsmål. “Hvad kan JEG gøre idag, for at ændre min vægt” “Gad vide hvordan min krop bliver, når jeg har tabt mig”, OG “hvordan vil jeg gerne have det, imens jeg taber mig.” Dette løfter dig, giver dig energi og styrke.

Det giver din hjerne en form for nydelse og ro, du bliver nysgerrig, og når du er nysgerrig, åbner sig nye muligheder for dig. Når du er nysgerrig, lukker du ned for frygt, du dømmer ikke, du er åben og modtagelig.

Vi får det vi fokuserer på, og hvis det er dårlige oplevelser eller situationer, vil vi finde det.

Prøv engang at lukke dine øjne, og led efter alt det brune i det lokale du befinder dig, eller der hvor du er.

———————————————————————————–

Åben dine øjne, og kig dig omkring, hvor meget brunt er der i rummet.

Luk nu igen dine øjne, og led efter alting blåt der hvor du befinder dig. Hold dine øjne lukkede, og tænk kun på det der er blåt.

Igen, åben dine øjne, og kig dig nu omkring, hvor meget blåt er der i rummet hvor du er, eller hvor du befinder dig?

Det vi har fokus på det vokser, og når vi leder efter det, så finder vi det.

Hvordan du gerne vil have det, bestemmer du faktisk selv. Det handler om hvordan du vælger at tænke. Er det let? Næ – ikke nødvendigvis, men som med al øvelse, så gør øvelse mester.

For at være utilfredse, bliver vi nødt til at have fokus på de negative ting i livet. Har du fokus på andre ting i livet, solen der skinner, børn der griner, havet der bruser, bladene på træerne, farverne i skoven, duften af blomster, det gode i din partner, taknemlighed for det som fungerer i dit liv, og for de mennesker som er i dit liv.

Når du har fokus på disse ting, så finder du DET.

Det er fokus loven.