Er hypnose farligt?

Kender du til hypnose terapi?

Er hypnose farligt? Hypnose er en alternativ bevidstheds tilstand vi kommer i flere gange om dagen, når vi kommer i kontakt med en ro i sindet. Når denne ro opstår, giver det plads til vores indre bevidsthed, vores intuition.

Når dette er sagt, ser jeg også på hypnose terapi, som et værktøj, metaforisk fortalt. Dette forklarer jeg på følgende måde: Fordi jeg har en hammer er det ikke ensbetydende med, at det er et søm der skal slåes i. Måske er det en skrue som skal skrues stille og roligt så væggen ikke sprækker.

På samme måde kan vi sammeligne vores sind, indimellem kræver det en dygtig hypnoterapeut at skelne, hvornår det vil være fornuftigt at lede klienten tilbage til et tidligere traume eller opstået hændelse, som har skabt et problem for klienten. Nogle gange er klienten ikke klar og derfor bør man vente med en evt. regression til klienten selv er klar  måske efter flere samtaler.

Regression til tidligere traume

En regression tilbage til et tidligere traume kan ved hjælp af hypnose terapi opløse gemte oplevelser.

Ofte møder jeg klienter som har forestillinger omkring hypnose terapi og dets indvirken på sindet. Ofte bliver jeg spurgt, er hypnose farligt?

Hypnose terapi er gavnligt og helbredende for sindet. I hypnosen har du fuld kontrol, og det er dig, der bestemmer dybden af din hypnose.

Vi kommer alle i hypnose eller trance flere gange om dagen. Vi er i en trance tilstand om morgenen lige inden vi vågner, og lige inden vi falder i søvn. Vi er i en trance tilstand når vi sidder og kigger ud af vinduet eller bare falder hen i regnen der drypper.

Vi er i en trance tilstand når vi sidder i toget og vi pludselig er ved destinationen, hurtigere end man lige havde ventet. Når man er i hypnose, forsvinder tidsfornemmelsen, og interessen for tid og sted tillige.

Myter om hypnose terapi

Vågner man efter en hypnose?

Kan man risikerer ikke at vågne op igen efter en hypnose session?

Svaret er Nej.

Hypnose er som terapiform en metode til at arbejde med menneskets sind, og det er blevet psykologisk dokumenteret igennem 100 år, igennem flere tidsskrifter,  artikler og bøger. I disse artikler, er det dokumenteret, at alle vågner efter en hypnose session. Det er ikke umuligt, at man kan falde i søvn under en hypnose session, hvis dette sker, vil jeg som terapeut blidt vække klienten igen hvis jeg kalibrerer at klienten er faldet i en dyb søvn.

Det er ikke meningen at man under en session falder i dyb søvn. Det sker dog indimellem, hvorfor jeg via mine teknikker får hevet klientes ubevidste sind nærmere mig igen. Jeg har også indimellem oplevet at mine klienter har det så godt i den hypnotiske tilstand og hellere vil forblive i den afslappede tilstand, længe endnu.

Det kan i disse tilfælde tage lidt tid for personen at komme til sig selv igen og sin fulde dagligdags bevidsthed efter en hypnose session. Læs om flere myter længere nede på siden.

Trancen

I trancen vælger du selv aktivt dét, der er relevant og attraktivt for dig – og tillader de ønskede forandringer at finde sted. Derfor er det essentielt, at jeg benytter dine egne ord i hypnose terapien som jeg har indhentet i samtalen. Man kan ikke få klienten til at gøre eller sige ting som de ikke ønsker, man oplyser jo heller ikke sit konto nummer til hvem som helst i sin søvn. Vores ubevidste sinds vigtigste opgave er at passe på os, og netop derfor tillader den ikke uhensigtsmæssige udtalelser eller adfærd i hypnose sessionen.

Du har selv kontrollen

Som uddannet Master hypnoterapeut, benytter jeg i trance den moderne ’tilladende’ form for hypnose, som helt grundlæggende baserer sig på respekten for dig – og på det, der virker i hypnosen. Du har selv kontrollen og ansvaret for din egen situation.

Det foregår meget forenklet ved at jeg guider dig ned i en trance tilstand, hvor der kan skabes forandringer. I denne trance tilstand guider jeg dig, via terapeutiske teknikker, og via suggestioner/forslag til den ønskede individuelle forandring.

Hypnose uden fri vilje?

Kan man komme i hypnose uden egen fri vilje?

Nej det kan man ikke, dertil er vores sind for stærkt.

Den stærkeste kraft vi besidder som mennesker er faktisk tankens kraft. Vi kan tænke os til sygdom, sejr, og nederlag. Hvis du ikke ønsker at komme i trance eller hypnose, så sker det heller ikke. Det er min opgave som terapeut at omgå klientens bevidste sind, således at der gives adgang til det ubevidste sind og adgang til de forandringer der er brug for, eller adgang til de ressourcer der skal hentes frem.

Quick fix?

Er Hypnose terapi en Quick Fix kur?

Svaret er Nej.
Indmellem får jeg klienter ind ad døren som ønsker at tabe sig 10 kg. og tror/forventer at 1-2 hypnose terapi sessioner kan hjælpe dem med at tabe sig.

Hypnose terapi er IKKE en quick fix kur. 1-3 behandlinger kan i visse tilfælde være nok, hvis det handler om emner som ikke ligger så dybt i sindet, f.eks. fobier for edderkopper, eksamensangst, højdeskræk, flyskræk, vandskræk eller neglebidning, disse er lette at behandle og ofte er 1-3 behandlinger nok.

Har du angst, OCD, selvværds problem, ønsker du et vægttab, eller rygestop, så er flere behandlinger nødvendigt.

Rygestop

Hvis vi tager rygestop f.eks. så startede man typisk med at ryge fra alderen 11-16 år gammel. I denne periode kan man opleve at man har et lavt selvværd, eller ikke kan sige fra mv.

Det betyder at man via hypnosen og samtalen skal gå tilbage til dengang man først startede med at ryge, og derefter langsomt arbejde sig op af vindeltrappen til idag. Undervejs skal vi have en forståelse for hvorfor man begyndte at ryge, hvad rygningen gør for dig/betyder for dig, hvilke vaner man skal begynde at ændre os.v. og det tager tid for sindet at lagre disse “nye” informationer. Jeg foreslår derfor altid et rygestop fra 3-6 sessioner.

Jeg har haft klienter hvor 1 session var fyldestgørende, men som mennesker er flest, så er vi også forskellige.