Angst for Corona Virus

Corona virus truer og er på alles læber kloden over.

Det kan både være skræmmende og angstprovokerende for mange mennesker og en svær tid for rigtig mange mennesker, især for personer som i forvejen er udfodret på angsten.

Vi bliver allesammen påvirket og berørt i den ene eller anden grad. Holder økonomien, bliver jeg syg, bliver mine nærmeste syge, hvad kommer der til at ske.

Måske kommer man endda til at få et overdrevet fokus på sin krop, fejler jeg nu noget, har jeg fået virussen. Jeg syntes at jeg mærkede lidt utilpashed, jeg hoster, jeg er træt og svimmel o.s.v. Dette kan være tanker som kan dukke op og virkelig sætte angsten og stressen igang hos mange mennesker.

Det er ganske naturlige tanker. Her er det vigtigt at huske på, at vi ER ikke vores tanker, men vi HAR tanker. Det betyder, at når tankerne om Corona Virussen kommer ind i dine tanker og påvirker dig henimod en angst, så lad tankerne komme. Det er bare tanker. Du vælger ikke selv dine tanker, de kommer til dig, uanset om du ønsker det eller ej.

Det svarer til at du modtager en SMS fra en person, du egentlig ikke ønsker nogen kontakt med. Ville du svare denne person tilbage og starte en samtale med personen, eller ville du afslutte korrespondancen.?

Jo mere modstand du sætter på tanken, des mere vil tanken trænge sig på og vokse i størrelse. Som med alt andet ved fokus loven, vil det vi fodre vokse.

SLIP ANGSTEN

Hermed et par tips til hvordan du kan slippe tankerne når de skræmmer dig og tager pusten fra dig:

1) Træk vejret dybt ned i maven. Du kan evt. lave en øvelse hvor du trækker vejret ind imens du tæller til 5 – holder vejret imens du tæller til 5 – og puuuuuster ud igennem halsen imens du tæller til 5. Når du puster ud igennem halsen, skal det lyde som en hvæse lyd.
For nogle kan dette faktisk være ganske angstprovokerende, så hold blot vejret så længe du kan .

2) Lad tankerne passere. Sig til tankerne, de gerne må komme, men du har ikke tid til dem lige nu, de må komme igen kl. 17.00 f.eks.

3) Se på tankerne på samme måde, som hvis du sad i bussen og lyttede til en spændende samtale imellem 2 fremmede, men må afslutte lytningen da du nu skal af bussen.

4) Undgå at konversere med tankerne. Tanken kan f.eks. sige til dig, det er farligt, du dør, du bliver syg, du ER syg, osv. Ligeså snart du går ind i dialogen med tanken, er du taget til fange og det kan være svært at afslutte og komme ud af. Du bliver ligesom taget til gidsel.
Så når tanken kommer, f.eks. “Jeg er garanteret syg nu, fordi jeg har ondt i halsen og jeg er utilpas”. Så blot observer, at tanken lige har været der, det er ok. Det må de gerne. Observer tanken, og tænk, hvilke tanker kan jeg eller have, og hvilke ellers, og ellers, og ellers…og ..

5) Skriv dine negative tanker ned, som betyder at når de er noteret ned, at de først vil blive håndteret igen imorgen.

6) Nogle gange, så må vi vende det dårlige til det positive. Hvad godt kommer der ud af denne situation.

  • Måske får du mere tid på hjemmefronten, og får en længe til trængt afslapning og hvile.
  • Måske får du mere tid med dine børn/familie.
  • Måske kommer du ned i alle bunkerne på arbejdspladsen.

Tag dine forholdsregler

Vi skal allesammen tage vores forholdsregler og beskytte og passe på hinanden, men det er uhensigtmæssigt, at lade os kontrollere af angsten og frygten for det uvisse, og lade det overtage vores liv.

Jeg holder åbent for klienter 1-1 sessioner, både i min klinik, men også over messenger. Så har du et problem med at komme ud, af forskellige årsager, så kan vi med god fordel tage en session over Messenger, det værende både som samtale og hypnose.

Føler du, at du har behov for mig og min hjælp så kan du skrive til mig via min hjemmeside under kontakt oplysninger.

  • Intet varer forevigt, heller ikke Corona Virus.