Misundelse er en grim ting og en pinlig ting at indrømme. Vi har alle prøvet det på et eller andet tidspunkt i vores liv, op til flere gange måske. For nogen er misundelse. blevet en strategi for deres egen overlevelse, eller en strategi for bedre at kunne lide sig selv.

Problemet med misundelse er bare,  hvad enten det er den den ene eller anden strategi man benytter, så er den rigtig uhensigtsmæssig, og meget usund for vores helbred og vores sind. Når vi bliver misundelige, er det fordi der mangler noget inden i os. Det kan være man føler, at man mangler den kreativitet som personen man er misundelig på besidder. Eller det kan være, at man ikke føler sige lige så god, altså er det også en mindreværds følelse som faktisk bliver afsløret her.

Måske minder misundelsen, os om det der gik tabt engang, eller et sted undervejs i vores liv. Misundelse fortæller os kort og godt, at vi mangler noget inden i os selv, eller også lader den os fortælle vores overbevisninger, at vi tror, vi ikke har det indeni os selv, som vi er misundelige på. Måske har vi ikke de samme økonomiske midler som naboen, eller måske har vi ikke det perfekte parforhold osv osv.  Uanset hvad vi bliver misundelige over, så betyder det, at der er noget i vores sind som vi ikke elsker eller har det godt med.

Misundelse bærer ikke noget godt med sig, og derfor er det kun hensigtsmæssigt, at blive bevidst om hvad der sker inden i dig når du mærker en misundelse. Hvad er det dit system mærker, tænker, føler, siger til dig. Da tanker er skabt på adfærds niveau, hvad er det så for en adfærd den begrænser dig i? Det er vigtigt at vi lytter til misundelsen. Finder ud af, hvad det er den vil sige til os. Hvad ville der mon ske, hvis man accepterede det den sagde?

Følelsen af misundelse det er noget som kun DU kan gøre noget ved, ikke nogen andre.

Vi bør altså finde ud af, hvad er det misundelsen vil sige til os, og acceptere det den siger, så kan vi gøre noget ved det. Det er i vores hænder, ikke nogen andres. Den eneste, der kan beslutte, hvad man skal gøre med den u-opfyldte drøm, er dig, den eneste der kan skabe din forandring og lykke, det er kun dig.

For når hvis vi bliver fastholdt i misundelsen, så sammenligner vi os med andre. Effekten af dette bliver at man afholder sig fra at leve sit eget liv. Når vi lever andres liv, og sammenligner os med en person, vækkes der enten fordømmelse eller kritik. Forstået på den måde, at sammenligner man sig med en anden person, vil man som menneske enten kritiserer sig selv for ikke at være god nok, smuk nok, kreativ nok, populær nok, sjov nok, dygtig nok what ever. Man nedgør simpelthen sig selv.
Sammenligning kan tilgengæld også gå den anden vej, ved sammenligningen nedgør eller kritiserer man også modparten, og det er heller ikke optimalt, for uanset i hvilken retning det går, så peger fingrene indad mod dig, misundelsens og sammenligningens hensigt, er at lede efter kritik og fejl i både andre men også dig selv, og det har en negativ energi med sig.

Det eneste menneske vi kun kan sammenligne os med, det er os selv. Andre sammenligninger og misundelser er uhensigtsmæssige, negative og ubrugelige. Det er de, fordi vi hver især er unikke, vi har hver især hver vores egen måde at gøre tingene på, hver vores egen måde at klæde os på, at tænke på, at smile på, vi har hver især vores egne styrker og svagheder.

Mennesker oplever ikke de samme ting, drager ikke de samme erfaringer, oplever og ser ikke verden på samme måde. Vi er alle sammen forskellige, og desuden, så er alle de andre er allerede optaget.

Næste gang du mærker misundelse, så gør dig selv bevidst om følelsen, fyld dig op med det reneste hvide lys, sig en bekræftelse som kan lyde “Jeg elsker mig selv, livet elsker mig”. Misundelsen har en oplysning med til dig, accepter den oplysning og vær med den.

“Citat: Misund aldrig andres tilsyneladende lykke, du kender ikke dennes hemmelige sorger.”