Hvad består dualitet af?

Nok ikke et spørgsmål vi går og stiller os selv til daglig. Men tænk lige over spørgsmålet endnu en gang… hvad er dualitet?

Dualitet består af både det gode og onde, det lyse og det mørke. Liv og død. Vi rummer som mennesker alle sammen, både det lyse og det mørke, men nogle gange så vil vi ikke indrømme det overfor os selv, eller overfor vores med mennesker, for hvad ville de ikke tænke hvis de vidste at…

Sålænge, at vi skjuler vores dualitet, sålænge vil det kalde på dårlig samvittighed, eller lav selvværds følelse.

For hvis jeg ikke må være det onde, være det gode, være sur, være glad, være nede være oppe…sålænge er jeg ikke tro mod mig selv, og det kan skabe en dårlig samvittighed overfor mig selv.

Den dårlige samvittighed kan lyde i retning af, “sikken et dårligt menneske jeg er, for at tænke så skidt om min kollega” eller “jeg må ikke vise omverden, at mit liv ikke er perfekt, men jeg er i dyb krise” eller “jeg må ikke vise de andre at jeg ikke kan finde ud af det”.

Når vi har dårlig samvittighed, rummer det også en form for skam følelse, og den er bestemt ikke rar at have med som følgesvend. For skam følelsen er på det vi kalder identitets niveau, JEG skammer mig..

Begrebet ”Dualitet” anvendes i forbindelse med skabelsen af naturens iboende balance eller symmetri. Vinter/sommer, forår/efterår…skabelse og forfald.

Citat “Der er tidspunkter, hvor du står over for et valg mellem det virkelige og det uvirkelige – mellem det sande og det falske. Når det sker, så søg sandheden i dit hjerte, og du vil mærke en følelse af fred omkring det sande og frygt omkring det falske.”