Hvorfor føler jeg mig forkert.?

Har du nogensinde stået med følelsen af, at føle dig forkert.?

I mange år af mit liv, eller så længe jeg kan huske tilbage, har jeg følt mig anderledes og forkert. Jeg er ligesom faldet helt udenfor kategorien, af de seje, de kloge, de dygtige, de vellidte,og de populærer. Udenfor kategorien af dem, der tør stop op for sig selv, og sige deres mening.

Det her med at føle sig forkert, er også et tema, som mange af mine klienter møder ind med. Det er der ret ofte, en dybere årsag til. Årsagen til den her følelse af forkerthed, kan have rod fra barndommen.

Men altså, det her med at føle sig anderledes end resten af flokken, medfører tit og ofte en række af ubehagelige følelser og tanker om os selv. Vi kan få følelsen af, ikke at være god nok, ikke have værdi, ikke være ønsket, ikke være elsket, ikke være respekteret, ikke have nogen værdi i det hele taget.

Hele den her konklusion vi gør os, når vi føler os forkerte indeni, den bekræfter os blot i, at vi er ikke en del af flokken.

At være en del af flokken, er en livsbetingelse for os mennesker, om vi vil det eller ej. Men helt fra vi var bitte små babyer, var det, at være en del af flokken, vores eneste overlevelse. Blev vi udstødt, så kunne vi ende som mowgli, der voksede op blandt ulvene eller værre end det, vi kunne dø. For under frygten for at blive ladt udenfor flokken, ligger nemlig frygten for at dø, sådan ganske ubevidst.

Det er et gammelt urinstinkt, som vi mennesker har og som er en vigtig del af vores overlevelse. En strategi, der har gjort, at du kan sidde på den anden siden af skærmen, og læse denne tekst.

Når, du så har en indre del, inde dig, der fortæller dig, at er du ikke en del af flokken, så er du jo udenfor flokken, og der er dine chancer for overlevelse, nærmest lig nul- især hvis du er et forsvarsløst barn.

Dette urinstinkt, som sidder så dybt begravet inde i dig, bekræfter dig, i, at du er forkert, hvis du ikke gør som de andre.

Hvis du ikke synes som de andre.

Hvis du ikke klæder dig som de andre.

Hvis du ikke gør det, og passer ind, så skiller du dig jo ud.

Det er faktisk ret smart, at fortælle dig selv de her ting omkring dig selv, fordi så har du nemlig muligheden for, at lave om på dig selv ser du. Så forsøger du, at rette dig ind og tilpasse dig flokken, på deres måde, og med deres betingelser. På den måde oprettes følelsen af tryghed igen, og det er jo egentligt, ganske smart at gøre præcis det, som størstedelen af flokken også gør.

Mange af mine klienter, har brugt nærmest hele deres liv, på at passe ind så de kan have følelsen af, at føle sig rigtig og føle sig som en del af noget, bare for at kunne føle sig tryg og sikker.

Mange af dem, skammer sig endda over, at føle sig forkert og anderledes. På den måde slår de en hammer i hovedet på sig selv, om og om igen og fastholder altså sig selv, i følelsen af at føle sig forkert og anderledes.

Følelsen af at føle sig forkert, dukker typisk op, når du begynder at sammenligne dig med andre mennesker.

Det vil sige, når du står ved siden af dem og måler dig op med, de andres evner, ressourcer, talenter, osv.

Men du har bare glemt én ting, og det er..Den vej de andre går på, som du måler dig med, er en anden end den vej du skal gå her i livet.

Din vej er anderledes, fordi du er her for at vise en anden måde at forstå livet på, en anden måde at se på tingene på, en anden måde at være i livet på.

Du har måske en helt anden tilgang til børneopdragelse, til vores dyr, til undervisning, til livet. Du er præcis det, som verden har brug for, så du kan vise vejen på din måde. Fordi tænk engang, måske er din måde, præcis dét, et andet menneske har brug for at se.

Du er jo skabt til at vise verden hvad den har brug for på din måde. Men er du som de fleste sjæle, så har du undertrykt dig selv, og gjort dig selv forkert gang på gang. Gjort dig selv forkert, ved at prøve at efterligne de andre, klæde dig som de andre, leve som de andre, tænke som de andre, synes som de andre.

Men hvordan er det så gået egentligt?.

  • Det her med at forsøge, at være noget, som du ikke er.
  • At forsøge at være som de andre.
  • At synes det de andre synes.
  • At sammenligne dig op imod de andre.

Er du tilfreds og føles det godt og sikkert.? Trives du, eller føles det lidt som om, du spiller et dårligt skuespil, hvor du ikke bryder dig om rollen. ?

Sidder du tilbage med følelsen af, at længes efter noget. ?

Måske sidder du med følelsen af, at længes efter at være det menneske, som også bidrager med noget til denne fælles jord.?

Længes du efter, at udtrykke din sjæls visdom, og mission her i livet. ?

Når du lever efter andres tanker, og ønsker, så lever du ikke efter din egne. Det betyder ret ofte, at det skaber følelsen af angst, usikkerhed, utryghed, stress, og dårligt selvværd.

Fordi, det at føle dig anderledes kan nemlig ret ofte medfører, at du føler dig forkert.

Du føler dig forkert, fordi du måske ikke føler, at du genkender andre af ”din slags”. Dv.s. den verden du lever i, eller har befundet dig i, indeholder ikke nogen som du kan spejle dig i. Du befinder dig ikke med ligesindede.

Her lander altså følelsen af forkerthed ganske fint indeni dig, fordi du fortæller og bekræfter overfor dig selv, at du jo ikke er som de andre.

Men husk lige på. Når du føler dig forkert, er det faktisk kun fordi, du indeni ejer et væsen, som vi kalder for empati. Det er netop denne empati, som du vender imod dig selv.

Du kender godt det her med, at du genkender en følelse fra dine omgivelser, måske en måde hvorpå du observerer nogen behandle hinanden på, behandler dyrene på osv. Du har måske oplevet ikke at være enig i måden de andre lever deres liv på. Eller hvordan de behandler deres dyr på, behandler deres børn  eller hinanden på.

Den empati du oplever når du ikke er enig, er en del af dig, som finder de andres opførsel uempatisk og forkert. Men fordi du står alene med følelsen, eller måske ikke har lært at udtrykke den. Så du vender denne følelse af forkerthed indad og konkluderer i dit stille sind, at det er dig som er forkert på den.

  • Dig som er for overfølsom.
  • Dig som er for nærtagende.
  • Dig som er for sårbar.
  • Dig som er for vred.

Ringer der en klokke. Genkender du noget dig selv i nogle af de udtalelser?

Mærk lige efter, inde i dig selv. Den projektion, som i dette tilfælde kaldes for en introjektion, skabes den i forsøget på at passe ind i de rigtige steder. ? Fremfor i virkeligheden, at anerkende at DET du mærker, omkring dig er på afveje, eller kørt af sporet, og faktisk overhovedet slet ikke passer ind.

Den passer i hvert fald ikke ind i dit verdensbillede, af værdier og måder at være i verden på.

Så, hvad er det helt præcist, som er kørt af sporet? Jo det skal jeg fortælle dig, det er den følelse som jeg personligt har mærket det meste af mit liv, og som du sikkert også har følt indimellem. En følelse som kan være nonverbal, eller man bare kan have rigtig svært ved at sætte ord på.

Det er nemlig følelsen af at blive mødt med alt det du indeholder alt det du er. At blive mødt med en forståelse.

Hvis du ikke bliver forstået

Når du ikke har haft følelsen af at blive mødt, anerkendt, eller forstået som det menneske du nu engang er, har du i stedet oplevet skæve blikke – du er blevet bedømt – udskammet – gjort forkert, grint ad.

På den måde, er du igen blevet bekræftet i, at den følelse af forkerthed, er ganske reel og sand. Du har egentligt ikke undersøgt sandheden i denne profeti, men bare gået med strømmen, gået med flokken.

Du er gået ned ad den vej, som ikke fører til dit bestemmelsessted, men til de andres bestemmelsessted. Du er kommet til at gå den forkerte vej, du er faret vild.

Du er kommet her til jorden for at være præcis det menneske du er født til. Uanset arv og miljø. Uanset om du er rig eller fattig. Du har noget at bidrage med, som er helt unikt og som kun DU kan gøre det.

Du er ikke født til at følge strømmen. Du er her for at være DIG.

Det som du mærker som en smerte, som en følelse af forkerthed, det er blot din egen undertrykkelse af dit eget smukke og unikke indre lys, og dit eget fulde potentiale.

Du skal ikke tænde alles lys, men du skal tænde dit eget.

Spring ud i det.