Det som har gjort dit liv svært

Vi får igennem vores liv, opbygget uhensigtsmæssige mønstre, adfærd og holdninger som er opstået igennem situationer og episoder i vores liv. Det hænder, at vi nogle gange bevidst andre gange ubevidst, videre giver disse holdninger til vores børn eller vores familie.

Det betyder, at de negative dynamikker som fastholder os i en adfærd, påvirker vores børn, med risiko for, at de påtager sig adfærden, og mønstret, og igen videregiver til deres børn.

De gamle negative tanker om dig selv, eller negative overbevisninger om livet, går altså i arv igennem din adfærd og ikke igennem dine gener.

Vi har altid et valg

Du kan ændre på din adfærd, dine mønstre, og derved, ændre eller forhindre at dine børn får de samme negative konflikter eller udfordringer som du selv har lidt af. Hvis det ikke skal fortsætte igennem flere generationer, så har du et valg og mulighed til at ændre på denne negative indflydelse nu.

Det lyder svært og uoverkommeligt, og måske så dukker der en skamfuld tanke op, eller en tanke om gammel skyld. Det kan jeg godt forstå, og det er kun ganske normalt, for du elsker jo dine børn, du ønsker dem kun det bedste i livet.

Så læg de gamle eventuelle skyldfølelser i kompostbunken med gammelt affald, og lad tanken og følelsen af gammel skyld og skam formulde.

Som forælder, vil man som regel gerne være en god og kærlig forælder. Det er vi bare ikke altid og hele tiden, for vi er også mennesker, og derfor kommer vi engang imellem til at såre hinanden med ord eller handlinger.

Men, hvis vi ønsker en god relation til vores børn, som er et sundt forhold, og en relation hvor vi hjælper og styrker vores børn til at konfronterer konflikter i livet som kan hjælpe dem, kræver det, at vi kigger på vores egne mønstre og adfærd, og lærer at forstå, de systemer vi selv kommer fra og benytter os af i livet.

Din egen bevidsthed skaber muligheder

Via vores bevidsthed, har vi mulighed for at se mere klart, det giver os muligheder for at se tingene fra et andet perspektiv. Det kan være, at du opdager, det indre barn inden i dig, som aldrig har lært hvordan en konflikt skal håndteres, som kun har lært, hårdt mod hårdt. Det indre barn som lider under det gamle system og adfærd.

Det har båret dig til den, du er i dag, men ikke uden smerte, ikke uden nederlag og måske en følelse af ensomhed involveret.

Alle de vanskeligheder, som du har oplevet igennem dig egen opvækst, alt det der har gjort dit liv svært, og forhindret dig til et liv, hvor du gør de ting du har lyst til. Alt det giver du videre, i en uredigeret form, fordi du ikke kender til andet, og det er der en tryghed i.

Det hele foregår naturligvis på det ubevidste plan, ellers ville man ofte gøre noget ved problemet. Det kan din bevidsthed hjælpe dig med at ændre på.

Når du lærer at ændre din adfærd til et mere positivt og mere energifyldt mønster, får teknikker til at konfronterer konflikter på en mere hensigtsmæssig måde, når du lærer at arbejde med problemet i stedet for at kæmpe, giver dette dig og dine børn muligheden for en frisk start.